Táncoktatás esküvőre készülő pároknak és a násznépnek

Kezdő Tánctanfolyam Táncoktató DVD Társastánc tanfolyamokA tánciskola Facebook oldalaVonalas SALSA TánctanfolyamokA tánciskola videócsatornájaSALSA TÁNCOKTATÓ DVD

 

 

Esküvői nyitótánc és meglepetés tánc?

De miért válassz minket?

 

A tökéletes esküvőhöz hozzátartozik minimum egy nyitótánc, de manapság egyre népszerűbb, hogy az ifjú pár egy meglepetés tánccal is megörvendezteti a násznépet.

Nyitótáncnak leggyakrabban angol vagy bécsi keringőt választanak a párok, de van, akinél a rumba az első hitvesi tánc.

 

A meglepetés tánc kiválasztásánál érdemes figyelembe venni azt, hogy mennyi idő és pénz van a tánctanulásra. Ha rövid az idő vagy szűkös a költségvetés, akkor érdemes egy rövidebb tánccal készülni.

A kiválasztott zenére vagy zenékre a koreográfiát magán táncóra keretében tudjátok megtanulni.

 

A nyitó és meglepetés táncon kívül nem árt, ha a lakodalomban is tudtok táncolni. Ezért ha még több hónap van a nagy napig, akkor mindenképpen érdemes legalább egy kezdő társastánc tanfolyamra is jelentkezni.

Miért válassz minket a Nyitótánc vagy Meglepetéstánc betanítására,

vagy miért ne válassz minket?

Kezdjük azzal, hogy mikor NE válassz minket:

1.: Ha fontosabb az ár mint a minőség és az a fontos, hogy minél olcsóbban és gyorsabban megúszd a dolgot, akkor nem mi vagyunk a tánciskolád:

A tánctanulás egy folyamat, nem lehet egyik napról a másikra elsajátítani és nektek nagy részetek van a sikerben, azzal, hogy a táncórákon kívül sokat gyakoroltok. Ha ez nincs meg, akkor sokkal több órára van szükség és így jóval többe is fog kerülni, még akkor is ha egy olcsóbb tánciskolát választotok.

Ez a Ti napotok, a Ti táncotok lesz, amit ha ránk bíztok, egyedi és különleges lesz, így nem fogjuk fél vállról venni a betanítást és összecsapni, de nektek sem szabad, mert nagy szerepetek van a sikerben. 

Az összes ilyen koreográfiát magán táncórán tanítjuk be, az pedig egy prémiumszolgáltatás, PRÉMIUM ODAFIGYELÉSSEL és ez jóval drágább mint egy csoportos táncóra, sőt, elsőre nézve sok tánciskola, vagy tánctanár magánóráihoz képest is drágábbak a mi óráink. Ezért cserébe viszont minőségi időt töltötök együtt, már a tánctanulás első pillanatától kezdve, kaptok egy teljesen egyedi, zenéhez illő koreográfiát és azt nem csak megmutatjuk, hogy leutánozzátok, hanem rendesen be is tanítjuk, javítjuk amíg olyan nem lesz, hogy majd a közönségnek eláll a lélegzete. :)

2.: Ha a szakmai megítélésünk alapján az általatok választott zenére nem lehet táncolni, vagy teljesen más táncot lehet táncolni mint amit gondoltatok, de mindenképpen ragaszkodtok hozzá:

Sajnos ebben az esetben sem tudunk segíteni, mivel nem lenne olyan színvonal amit bárhol bátran fel mernénk vállalni, hogy mi tanítottuk be.

Például, van egy zene ami nagyon tetszik nektek amire mondjuk rumbázni lehet, de Ti mindenképpen angol keringőt szeretnétek rá táncolni.

Mivel a rumba és az angol keringő ritmikájában és stílusában is nagyon eltérő, így egyiket nem lehet táncolni a másik zenéjére anélkül, hogy ne erőszakolnánk meg egyiket vagy másikat. Van ahol simán elvállalják és csinálnak rá valamit, "mert úgyis csak a násznép látja, annak meg minden jó, mert mindig tapsol" címmel, de ilyet mi nem csinálunk.

Ha ilyen eset van, akkor megbeszéljük veltek, hogy a választott zenére mit lehet táncolni, ha mindenképpen a zenéhez ragaszkodtok, vagy fordítva, ha egy bizonyos tánchoz ragaszkodtok, akkor keresünk rá más megfelelő zenét, együtt veletek, ami szintén tetszik nektek. 

3.: Ha olyan táncot szeretnétek betanulni amivel nem foglalkozunk:

A tánc egy nagyon szerteágazó művészet és rengeteg féle társas és nem társas tánc van benne. 

Mi alapvetően társastáncokkal foglalkozunk, tehát ilyenekkel bátran keressetek meg!

Amiben nem tudunk segíteni, mert vannak kimondottan erre szakosodott tánciskolák az a

Hip-hop, Hastánc, Break, Electric boogie és hasonló egyéni táncok.

És most nézzük, hogy miért éri meg Minket választani a Nyitótánc és/vagy a Meglepetéstáncotok betanítására:

1.: Teljesen egyedi koreográfiát kaptok a nagy napra, ami passzol hozzátok és a zenéhez is:

Még akkor sem csinálunk két egyforma koreográfiát, ha egy másik pár egyszer már választotta azt a zenét amit Ti is és van rá egy sablon amivel gyorsan kész lenne...

Mi mindent koreográfiát, hozzátok és a zenéhez igazítunk, nincs egy az egyben "youtube-os koreó" és copyzás egy másik hasonló koreográfiából vagy azonos zenéből. Az tőletek függ, hogy mennyire nehéz elemeket fogunk belepakolni, elsősorban attól, hogy a táncórákon kívül mennyit gyakoroltok. Így az is tőletek függ, hogy hány órára van szükség a betanuláshoz.

2.: Azt az árat fizetitek óránként ami aktuálisan a honlapon található és nincs apróbetűs,

vagy rejtett költség:

Akkor beszéljünk egy sokaknak kényes témáról, a magánórák árairól.

Szokták kérdezni, hogy mitől kerül ennyibe nálunk egy magánóra.

Nem titok, hogy természetesen mivel ez egy prémium szolgáltatás, így jóval magasabb az ára mint egy csoportos tanfolyamnak, ahol egyszerre sokan vannak és nincs idő egy adott fővel vagy párral egyénileg foglalkozni. 

A magán táncórán csak Te vagy (mert nem csak esküvőre szoktak magánórázni, hanem sokszor egyénileg is jönnek akik fejlődni akarnak, vagy van valami egyedi céljuk), vagy Ti vagytok, de minden esetben maximum 1 pár. Ilyenkor csak veled vagy veletek foglalkozunk, bármit megkérdezhettek az adott tananyaggal kapcsolatban, vagy akár 100x is elismételhetjük, egészen addig amíg nem megy.

A magán táncórán mindenki bátrabban mer kérdezni, így jobban fejlődik, mint ha sokan figyelik, hogy mi az amit nem ért.

Az egyéni foglalkozáson és odafigyelésen kívül amit az órán kaptok, az árban van még a teljes személyre és zenére szabott koreográfia kitalálása, összeállítása, zene leszámolása, a koreográfia zenéhez illesztése.

Nem az órán, előttetek találjuk ki, hogy mit és hogyan kéne majd táncolnotok. Lehet, hogy sokan ezen meglepődnek, de sajnos sok helyen erre is van példa.

Az árban van továbbá, hogy ha kell meg is vágjuk a zenét, illetve bizonyos mértékig több zenét is össze tudunk fűzni, amit természetesen meg is kaptok.

És nem utolsó sorban az árban van az egyik jelentős tényező is, amit sok helyen csak a személyes találkozáskor, vagy kisbetűvel és pluszban jelölnek meg a weboldalon, pedig szerves része egy táncórának,

a terembér.

Termet mindenhol kell fizetni, ezt sajnos sokszor úgy oldják meg, hogy becsalogatnak egy kedvezőbb magán táncóra díjjal és utána közlik vagy írják, hogy plusz ennyi és ennyi terembér óránként.

Nálunk ez már eleve benne van az árban, így a megadott óradíjon kívül más egyéb plusz költséggel nem kell számolni.

3.: Nem áltatunk azzal, hogy 2-3 óra alatt megtanulsz táncolni, csak azért, hogy minket válassz és mindig megmondjuk a táncórán is a frankót:

A tánctanulás - mint minden más mozgás tanulás, vagy izom fejlesztés - egy hosszabb folyamat.

Bizonyos szinten el lehet sajátítani figurákat és mozdulatokat rövidebb idő alatt is, de komolyabban táncolni, illetve szebben táncolni, hosszabb időre és rengeteg gyakorlásra van szükség. 

Ezt nem lehet megspórolni még a magán táncórákkal sem. Főleg a gyakorlást.

A 10 hetes Kezdő tánctanfolyamunk is arra elég, hogy az adott 6 féle tánc alaplépését el tudjátok sajátítani és ha gyakoroltok, ezzel a tudással már meg lehet mozdulni egy buliban vagy bálban.

A magán táncóra jóval gyorsabb fejlődést tesz lehetővé, de itt is sok múlik azon, hogy:

- milyen szintről indultok,

- milyen nehéz az adott koreográfia amit szeretnétek, 

- hány táncot szeretnétek táncolni a nagy napon. Csak egy nyitótáncot, vagy később egy meglepetés táncot is,

- milyen hosszú korográfiát, vagy több táncnál koreográfiákat szeretnétek,

TIPP: ilyenkor mindenki rávágja, hogy legalább 5-6 perc, de nyitótáncnak bőven elég 3, max. 4 perc.

Az még olyan hosszúságú, hogy ti is élvezettel és könnyebben be tudjátok tanulni és a násznépnek sem lesz unalmas.

- és a legtöbb azon múlik, hogy két magán táncóra között mennyit gyakoroljátok a tanultakat. Ha sokat gyakoroltok, akkor az órákon tudunk haladni, ha viszont nem akkor az ismétléssel és az órán való gyakorlással megy el sok idő és így jóval többet is fogtok költeni rá, mintha csak az új anyaggal kéne foglalkozni.

Ezektől a tényezőktől függ, hogy hány magán táncóra szükséges egy vagy több koreográfiát betanulni, így ha egy tánciskolával felveszitek a kapcsolatot és rögtön rávágja ezen ismeretek nélkül, hogy pl. 5-6 óra, akkor az nem tűnik túl profinak.

Nyilván, van akinek ez is tökéletes és még árban is kedvezőbb, ők biztos nem minket fognak választani.

Amit még ez alatt a pont alatt érdemes megemlíteni, az az, hogy a táncórákon is megmondjuk ha valami jó és főleg azt is ha valami nem jó.

Ezt sokan nem szeretik hallani, de tanulni jöttök ide és sokkal értékesebb majd a dícséret is ha tényleg valós háttér van mögötte. És nálunk biztosak lehettek benne, hogy ha azt mondjuk, hogy "Na ez már tök szép volt, ügyesek vagytok!" akkor az tényleg úgy van és nem csak a lelkedet akarjuk ápolni.

Sajnos nagy divat lett minden gagyit feltölteni a youtube-ra, de a Ti táncotok biztos nem fog a sok zenéhez nem illő, sablonos, unalmas koreográfiához tartozni.

 

 

 

NYITÓTÁNCOT-MEGLEPETÉSTÁNCOT SZERETNÉNK BETANULNI,

EZÉRT A MAGÁN TÁNCÓRA KELL NEKÜNK! KATT IDE!

SZERETNÉNK EGY ÁLTALÁNOS TÁNCTUDÁST, MEGNÉZZÜK A CSOPORTOS TÁNCÓRÁT! KATT IDE!

 

 

Webáruház készítés
arkoz.hu shopmania.hu paypal